Home / Arte (page 105)

Arte

Zajmi: Muzika, gjuha që bashkon kombet

Bledar Zajmi, violonçelisti shqiptar në Teatrin Kombëtar të Pragës, rikthehet pas 22 vitesh në skenën e Akademisë së Arteve, me një koncert i cili ka nisur nga Praga e do të vazhdojë në Fier, Shkup dhe Prishtinë “…Loja e Bledar ...

Read More »

Nudot e heshtura të Bajos

U hap dje, në galerinë FAB, ekspozita “Skulpturë” e artistit Arben Bajo Një grua është e bukur, mjafton të mbyllë sytë. Dhe pse linjat e saj nuk janë perfekte, me kokën e ngritur lart dhe duart e vendosur lehtë në ...

Read More »

Konferenca: 50 vjet Noli, kryeministër

Në prag të 50-vjetorit të ndarjes nga jeta të një prej figurave më të rëndësishme të historisë sonë, Fan S. Noli, është promovuar dje në Akademinë e Shkencave libri “Fan S. Noli kryeministër”. Libri është një përmbledhje e kumtesave, e ...

Read More »