Home / Arte (page 106)

Arte

Shqipëria, pa një muze filmi

Çfarë ka mbetur sot nga më shumë se gjysmëshekulli prodhim kinematografik në ish-gjigantin e filmit Kinostudio…? Pse nuk ka ende një muze për të ruajtur dhe për të ekspozuar ecurinë e kinemasë shqiptare… Kujtim Gjonaj: Krijimi nën propagandë ka ndikuar ...

Read More »

Princ Vidi 6 muaj që ende nuk janë rrëfyer

Armand Plaka sjell sot një ekspozitë me imazhe të “Princ Vidit dhe Shqipërisë në shtypin austriak të kohës” në 101-vjetorin e mbërritjes së tij në Shqipëri Në Pallatin e Dimrit në Shën Petërburg, teksa fliste me Kont Totleben, një nga ...

Read More »

Në duart e tij …

Historitë personale të italianëve që mbetën në Shqipëri në fillim të regjimit të Enver Hoxhës, rrëfyer përmes letrave që nuk mbërritën kurrë përtej brigjeve … vijnë në një ekspozitë të dy artistëve shqiptarë, Roland Sejkos dhe Adrian Pacit, Museo Nazionale ...

Read More »