Home / Arte (page 109)

Arte

Filmat më të mirë të vitit 2014

Ky vit pati prurje shumë të mira kinematografike. Disa prej tyre ishin origjinalë, ndërsa shumë të tjerë përshtatje nga më të ndryshmet. Për më tepër, financimi i tyre kapi shifra të larta dhe aktorët duken shumë të kënaqur me pagesat ...

Read More »

E ardhmja e leximit

Si do të lexojmë ne në të ardhmen? A do të ketë më libra pas 100 vjetësh? Apo vetëm libra elektronikë? Mendime mbi leximin në kohën digjitale nga redaktori i DW, Jochen Kürten. Pyetja është se çfarë do të lexojmë ...

Read More »

“Unë dhe unë” nga Sokol Olldashi

“Mjeshtëria poetike e Sokol Olldashit ka në strukturën e saj një varg të çliruar tonik, ametrik dhe arimik, por me intonacion muzikor. Vargu në poezi mund të jetë i rregullt, i çliruar, i lirë, por muzikalitetit nuk duhet të mungoje. ...

Read More »

Dy muze të Beratit i bashkohen programit IPA Adriatic

-Dy Muzetë Kombëtarë të Beratit, Onufri dhe Etnografik, i bashkohen programit IPA Adriatic, në programin “MUSEUMCULTOUR”. Muzetë Kombëtarë Onufri dhe Etnografik, janë përfshirë si pjesë integrale dhe partneriteti bashkarisht me shtatë muzeume të tjera të Programit IPA – Adriatic. Krijimi ...

Read More »

Librat e rinj

Veton Latifi Shekulli i ri i politikës shqiptare Lloji: Studim Botimet: “Toena” Çmimi: 1000 lekë Ky libër nuk pretendon ndonjë përsëritje të trajtimit apo ritrajtimit të rrethanave shoqërore e politike të luftës së shqiptarëve për pavarësi apo të drejtave të ...

Read More »