Home / Arte (page 110)

Arte

Rudina Ciko, në një koncert recital

Koncerti “Florilège Musical Francophone” quhet koncerti recital që do të mbahet sot në mbrëmje në Universitetin e Arteve i pianistes, Rudina Ciko, shoqëruar në violinë nga studenti Kristian Gusho. I konceptuar nga bashkëshorti i pianistes, Zhani Ciko, koncerti do të ...

Read More »

Me lot ashtu si në lindje

Romani i Ornela Vorpsit “Vendi ku nuk vdes kurrë” shkruar në frëngjisht vazhdon të tërheqë vëmendjen e shtypit të huaj “Kjo është një fotografi që më magjeps”. Ornela Vorpsi shkruan kështu te libri “Vendi ku nuk vdes kurrë”. Një foto ...

Read More »

Piktori i udhëtimeve të gjata

Hapet sot në Galerinë FAB ekspozita personale e piktorit italian Rosario Mele Një prej emrave më të njohur të artit italian, piktori Rosario Mele, do të hapë sot në mbrëmje një ekspozitë personale në Galerinë FAB. Me një jetë në ...

Read More »

Librat e rinj për datën 6 prill 2015

Eugene Ionesco “Vetmitari” Përktheu: Nasi Lera Botimet: “Dituria” Çfarë ndodh kur befas një pasuri e madhe të bie nga qielli? Xhaxhai nga Amerika, që ti s’e ke llogaritur kurrë në jetë, të lë një thes me para? Personazhi i Ionescos ...

Read More »

Një libër kundër fanatizmit fetar

Traktati i tolerancës/‘Charlie Hebdo’ ishte vetëm një nga ngjarjet të cilat në një farë mënyre Volteri i pati parashikuar më se dyqind vjet më parë nëpërmjet këtij pamfleti të fuqishëm kundër fanatizmit, dhunës, urrejtjes dhe paragjykimeve të çdo lloji. Nga ...

Read More »