Home / Arte (page 118)

Arte

Për dashurinë shkruhet bashkë

Alda Bardhyli Në Italinë e vitit 1943, ku rënia e pushtetit të Musolinit do ta bënte më të lehtë hyrjen e aleatëve të cilëve ajo u kishte dalë kundër, shumë gjëra kanë mbetur ende pa u thënë. Ushtarët gjermanë kanë ...

Read More »

Librat e luftës

Gazetari Sulejman Dida promovoi dje dy librat “Dëbimi” dhe “Dymbëdhjetë ditë në Tiba” Dëbimi i shqiptarëve të Kosovës në vitin 1999 nga forcat serbe, ka qenë një ngjarje që nuk mund të shlyhet lehtë nga kujtesa e një gazetari. Sulejman ...

Read More »

“Radio Iliria” në Teatrin Kombëtar

“Radio Iliria” është shfaqja qe do te jepet sot dhe nesër në Teatrin Kombëtar ora 19:00. Një punë hulumtuese dhe kërkimore, e cila vjen pas një kërkimi të gjatë në historitë njerëzore, metodologjinë skenike, gjuhën e shprehjes dhe hapësirën skenike, ...

Read More »

Si “gruaja e bukur” në opera…

Thonë se kur sheh për herë të parë një opera, ose e dashuron, ose e urren përgjithmonë… Ju kujtohet historia e dashurisë te filmi “Gruaja e bukur”? Ju kujtohen fustani i gjatë i kuq, flokët e mbledhur topuz dhe varësja, ...

Read More »