Home / Arte (page 119)

Arte

Një pyetje për Jolandën

Artistja Jutta Benzenberg sjell në një ekspozitë foto të veteranëve të Luftës së Dytë Botërore, në galerinë “Tulla” Jolanda“Pyetja ime është për fotografinë nr. 1, Jolandën. Si arrite të ruash buzëqeshjen në fytyrë, pas një regjimi aq të egër, siç ...

Read More »

Ndriçim Xhepa kthehet në teatër

“Liri në Bremen” shfaqja e Sesilia Plasarit, premierë në fundjavë “Liri në Bremen” do të kthejë këtë fundjavë në skenën e Teatrit Kombëtar aktorin e njohur, Ndriçim Xhepa. Vepra e njohur e Rainer Werner Fassbinder do të vijë nën regjinë ...

Read More »

Stamati: Muzetë lokalë, në gjendje skandaloze

Specialisti restaurues, Frederik Stamati, pas një ekspedite vlerëson skandaloze gjendjen fizike dhe kushtet klimaterike të muzeve në Gjirokastër Specialisti i njohur si restaurues, konservues dhe kërkues shkencor i objekteve të trashëgimisë kulturore material, prof. as. dr. Frederik Stamati, pas një ...

Read More »

De Rada “kthehet” në atdhe

Botohet kolana e plotë e veprës së një prej figurave më të njohura të letërsisë arbëreshe, Jeronim de Rada “… Dëgjohet një kambanë. Është kambana e Kishës së Shën Adrianit, në Shën Mitër. Duke u kthyer, njëri prej miqve të ...

Read More »

Çelet Panairi i 17-të i Librit

Prej orës 09:00 të së mërkurës në Tiranë ka hapur dyert Panairi i 17-të i Librit “Tirana 2014”. Në stendat e vendosura në Pallatin e Kongreseve paraqiten me botimet e tyre të autorëve shqiptarë dhe të huaj rreth 100 shtëpi ...

Read More »