Home / Arte (page 124)

Arte

Festivali i Filmit dhe Kulinarisë

Festivali i filmit ballkanik dhe kulinarisë ka vijuar kalendarin e tij të ngjeshur të shfaqjes së filmave nga vende të ndryshme të rajonit. Këtë vit në festival janë sjellë 74 filma të cilët do të shfaqen ditë pas dite dhe ...

Read More »

Guximi i kuptimtë i Xhuli Kekos

“Ka ardhur momenti për botimin e kolanës së veprave të zgjedhura të Teodor Keko-s “  Absolutisht këmbëngul të them se si sot dhe nesër, gjithmonë, i dëgjojmë zërin, fjalën e mënçur, shakanë hokatare, shohim vështrimin dhe i ndjejmë buzëqeshjen. Nga ...

Read More »

Në duart e një feministeje

Ledi Mary Wortley Montagu, gruaja që frymëzoi shkrimtarë dhe studiues të shkruanin mbi sekretet e Perandorisë Otomane. Cynthia J. Lowenthal, Isobel Grundy, Diane Long Hoeveler, ‎Jeffrey Cass, Jason Goodwin, Dennis Dennis Charles Washburn etj., i shkruan librat e tyre të ...

Read More »

Librat e rinj

Met Dervishi “Intertekstualja dhe disidentja te ‘Dimri i madh’” Studim Botimet: “Saras” Çmimi: 800 lekë I botuar për herë të parë në vitin 1973, “Dimri i vetmisë së madhe” u refuzua nga kodi socrealist, u rrethua për tre vjet me ...

Read More »

Ivo Andriç: Frika e ngrohtë ballkanike

Alda Bardhyli Në Sarajevë, kush kalon natën zgjuar mund të dëgjojë zërat e errësirës. Të rëndë dhe të pareshtur dëgjohen tiktaket e orës në katedralen katolike … Ivo Andriç, një djalë i gjatë, me sytë e zinj, nën ballin ku ...

Read More »