Home / Arte (page 128)

Arte

Librat e rinj

Të shkruash për një kujtim të vjetër Erik Maria Remark “Nuk ka asgjë që mbetet përgjithmonë.” Erik Maria Remark do të hidhte në letër këtë fjali, teksa sillte në kujtesë gjithë pasionin e tij me Ilse Jutta Zambona. Ishte nëntor ...

Read More »

Të rinj, për të shkruar drama shqipe

Stefan Çapaliku ngre në teatrin eksperimental “Kujtim Spahivogli” “Punishten dramatike 1″ Teatri duhet të kthejë kohët e arta të dramaturgjisë shqipe. Prej vitit 1974, drama shqipe është futur në një krizë nga e cila nuk ka dalë ende, pavarësisht prurjeve ...

Read More »

Kthimi në shtëpi

Stefan Lano/ Dirigjenti i njohur me origjinë shqiptare drejtoi në një koncert nën muzikën e Anton Bruckner, orkestrën e Teatrit të Operës dhe Baletit Stefan Lano e ka ndier që kur ngjiti shkallët e Teatrit Kombëtar të Operës dhe Baletit, një ...

Read More »

Filmat më të mirë të vitit 2014

Ky vit pati prurje shumë të mira kinematografike. Disa prej tyre ishin origjinalë, ndërsa shumë të tjerë përshtatje nga më të ndryshmet. Për më tepër, financimi i tyre kapi shifra të larta dhe aktorët duken shumë të kënaqur me pagesat ...

Read More »

E ardhmja e leximit

Si do të lexojmë ne në të ardhmen? A do të ketë më libra pas 100 vjetësh? Apo vetëm libra elektronikë? Mendime mbi leximin në kohën digjitale nga redaktori i DW, Jochen Kürten. Pyetja është se çfarë do të lexojmë ...

Read More »

“Unë dhe unë” nga Sokol Olldashi

“Mjeshtëria poetike e Sokol Olldashit ka në strukturën e saj një varg të çliruar tonik, ametrik dhe arimik, por me intonacion muzikor. Vargu në poezi mund të jetë i rregullt, i çliruar, i lirë, por muzikalitetit nuk duhet të mungoje. ...

Read More »

Dy muze të Beratit i bashkohen programit IPA Adriatic

-Dy Muzetë Kombëtarë të Beratit, Onufri dhe Etnografik, i bashkohen programit IPA Adriatic, në programin “MUSEUMCULTOUR”. Muzetë Kombëtarë Onufri dhe Etnografik, janë përfshirë si pjesë integrale dhe partneriteti bashkarisht me shtatë muzeume të tjera të Programit IPA – Adriatic. Krijimi ...

Read More »