Home / Arte (page 136)

Arte

Kinema e re 3D në Tiranë

Rrjeti Imperial ka rikstrukturuar tërësisht Kinema Agimin, duke e përshtatur në formatin 3D, për të shijuar në maksimum efekte speciale dhe magjinë e kinematografisë. “Rrjeti Imperial mundësoi ristrukturimin e Kinema Agimi. Do të jetë me teknologjinë 3D”, shprehet Altin Prifti, ...

Read More »

11 libra për Nënë Terezën

100 vjetori i lindjes së Nënë Terezës u përmbyll të enjten, në Bibliotekën Kombëtare dhe Universitare, me përurimin e 11 librave dhe tre katalogëve kushtuar humanistes shqiptare. Duke folur për këtë vit jubilar, Shefki Ukaj, koordinator për shënimin e 100-vjetorit të ...

Read More »

Atlas për mineralet e Trepçës

Pasuritë minerale të Trepçës më në fund do jenë të shfaqura në një projekt shkencor të punuar nga autorët prof.dr. Bedri Durmishaj, prof.asc.dr. Sylejman Hyseni, si dhe Mr.sc. Ferat Shala. Në promovimin e atlasit të parë mineralogjik në gjuhën shqipe ...

Read More »

Teknologjia dhe Media shprehur me art

Komunikimi më nuk ka kufij. Ky fakt dëshmohet në forma të ndryshme të komunikimit ndërnjerëzor, ndoshta duke u varur nga teknologjia media apo edhe informacioni i sjellë në forma të ndryshme. Edhe artistët e thonë këtë në formën e tyre, ...

Read More »

Tufa fitoi çmimin ‘Rexhai Surroi’

Për herë të tretë çmimin letrar “Rexhai Surroi” e merr një shkrimtar jashtë kufijve të Kosovës. Laureat i sivjetmë i këtij çmimi është shpallur shkrimtari nga Shqipëria, Agron Tufa, me romanin e tij “Tenxherja”. Në një ceremoni të organizuar në hotelin ...

Read More »