Home / Arte (page 140)

Arte

Vdes ikona e “Hollywood”-it Lauren Bacall

Aktorja ikonë e epokës së artë të “Hollywood”-it, Lauren Bacall, vdiq dje në mbrëmje në moshën 89 vjeçare, konfirmoi famlija e burrit të saj, Humphrey Bogart. “Është me një dhimbje të thellë dhe pavarësisht kësaj me shumë mirnjohje për jetën ...

Read More »

Librat e rinj

Teodor Laço Gropas ’67 Roman Botimet: “Tirana Times” Shkrimtari Teodor Laço i është rikthyer vitit 1967 për të shkruar romanin e ri titulluar “Gropas ’67″. Ngjarjet në roman zhvendosen në një fshat të humbur, që autori e quan thjesht Gropas. ...

Read More »

Dino Buzzati / Burri me xhaketë bezeje

Ajo nuk harronte asnjëherë shallin në shëtitjet e mbrëmjes. Teksa era luhatej rrugëve të Milanos, ajo fuste lehtë krahun te Dino dhe vijonte të dëgjonte rrëfimin e tij. Historitë që shoqëronin këto shëtitje ishin të ndryshme nga mbrëmja në mbrëmje. ...

Read More »

Çene sjell “Manipulations” në GKA

Ekspozita “Manipulations” quhet ekspozita e artistit Adrian Çene, e cila u hap dje në Galerinë Kombëtare të Arteve. Në ekspozitë do të paraqiten rreth 70 punime në teknikën tempera-akrilik mbi letër dhe akuarel mbi letër. Kjo është ekspozita e parë ...

Read More »

Një ftesë për në ferr

Artistët Lume Blloshmi dhe Gjergj Prevazi ndërthurin pikturën me kërcimin në muret e Torrës Veneciane në Durrës, duke dhënë një shfaqje që befasoi vizitorët Nga Vali Qyrfyçi Që nga lashtësia e deri në ditët tona, njerëzimi ka ecur nëpër një ...

Read More »

13 librat që nuk duhen humbur

Rexhep Qosja/ Librat që do të zgjidhte në Bibliotekën e madhe të Botës/ Nga “Lulet e verës” së Naim Frashërit, tek Asdreni, Gjergj Fishta e deri te klasikët e letërsisë botërore si Dante Aligeri, Sofokliu apo Shekspir… Çdo njeri është ...

Read More »