Home / Arte (page 142)

Arte

Në GKA, Gazmend Leka me “SYMBOLON”

 Në Galerinë Kombëtare të Arteve, do të çelet sot ora 19.00, ekspozita “SYMBOLON” e artistit Gazmend Leka. Kjo ekspozitë paraqet disa tablo që janë pjesë e koleksionit privat Josifi, dhe organizohet për të kontribuar në orientimin e politikave kulturore të ...

Read More »

60 foto të “Marubit” në një ekspozitë

“Marube Route”/ Shkodra nga sot deri në 7 gusht, nën shijen e artit Në ekspozitën në qytet “Marube Route” do të prezantohen 60 stampime historike, “gjigantografi” të seleksionuara nga koleksioni i fototekës “Marubi” për të treguar më së miri rritjen e qytetit ...

Read More »

Prej dëshirës dhe frikës

Dy artistë bashkëkohorë finlandezë, Noora Geagea dhe EGS, sjellin sot në Galerinë Kombëtare të Arteve ekspozitën “Five”. Një udhëtim përmes Tiranës, frymëzuar nga romani i njohur i Italo Calvino-s, “Qytetet e padukshme” “Qytetet janë si ëndrrat, krijuar prej dëshirave dhe ...

Read More »

Muzeu, gati në fund të gushtit

Ministria e Kulturës, në vitin 2011, akordoi 102 milionë lekë për përmirësimin rrënjësor të muzeut, dhe koha e parashikuar për përfundimin e punimeve ishte 240 ditë, pra tetë muaj. Pas gati katër vitesh rikonstruksioni, duke dyfishuar kohën e përfundimit të ...

Read More »

Librat e rinj

Jeta Vojkollari “Djalli që pagova për këshillë” Botimet: “Dudaj” Çmimi: 900 lekë Kur diçka mrekullisht tronditëse ndodhi në jetën e Sabrinës, u duk sikur dashuria dhe xhelozia për Tomin filluan të thërrmoheshin brenda saj. Psikoterapistja më e mirë e Tiranës ...

Read More »