Home / Arte (page 145)

Arte

Librat e rinj

Camilla Läckberg “Predikuesi” Përktheu: Taqo Trajçe Botimet: “Dudaj” Çmimi: 1000 lekë  Në bashkësinë peshkatare të Fjelbakës jeta është e veçuar, e qetë dhe, për disa, tragjikisht e shkurtër. Kishte pasur gjithnjë dyshime për një krim të shëmtuar pas zhdukjes së ...

Read More »

“Provokimi” Toscani sot në Tiranë

Një udhëtim në botën eksentrike të fotografisë që ka karakterizuar gjithmonë punën e një prej fotografëve më të mëdhenj italianë: Oliviero Toscani. Një jetë suksesesh dhe eksesesh që e bënë fotografin milanez një nga personazhet më të diskutuar, më të ...

Read More »

Piktorët e luftës

Historitë e tablove të luftës/ Nga “Partizani” në studion e Andon Lakuriqit, te “Me top asamblenë kombëtare” e Petro Kokushkës, e cila ndodhet në fondin e Galerisë Kombëtare të Arteve apo “Vojo Kushi” i Sali Shijakut… Ku ndodhen tablotë që ...

Read More »

Një rrugëtim në identitetin tim

Gazmend Leka / Artisti vjen në një ekspozitë në Galerinë Kombëtare të Arteve, përmes tablove që tashmë janë pjesë e një koleksionisti Gazmend Leka “Symbolon” TEMPULLI I BRAKTISUR. 150cm X 150cm. akril,boje metalixato mbi kanavace. Ardian Isufi kurator “Symbolon” është ...

Read More »

Në GKA, Gazmend Leka me “SYMBOLON”

 Në Galerinë Kombëtare të Arteve, do të çelet sot ora 19.00, ekspozita “SYMBOLON” e artistit Gazmend Leka. Kjo ekspozitë paraqet disa tablo që janë pjesë e koleksionit privat Josifi, dhe organizohet për të kontribuar në orientimin e politikave kulturore të ...

Read More »

60 foto të “Marubit” në një ekspozitë

“Marube Route”/ Shkodra nga sot deri në 7 gusht, nën shijen e artit Në ekspozitën në qytet “Marube Route” do të prezantohen 60 stampime historike, “gjigantografi” të seleksionuara nga koleksioni i fototekës “Marubi” për të treguar më së miri rritjen e qytetit ...

Read More »

Prej dëshirës dhe frikës

Dy artistë bashkëkohorë finlandezë, Noora Geagea dhe EGS, sjellin sot në Galerinë Kombëtare të Arteve ekspozitën “Five”. Një udhëtim përmes Tiranës, frymëzuar nga romani i njohur i Italo Calvino-s, “Qytetet e padukshme” “Qytetet janë si ëndrrat, krijuar prej dëshirave dhe ...

Read More »

Muzeu, gati në fund të gushtit

Ministria e Kulturës, në vitin 2011, akordoi 102 milionë lekë për përmirësimin rrënjësor të muzeut, dhe koha e parashikuar për përfundimin e punimeve ishte 240 ditë, pra tetë muaj. Pas gati katër vitesh rikonstruksioni, duke dyfishuar kohën e përfundimit të ...

Read More »