Home / Arte (page 149)

Arte

Çene sjell “Manipulations” në GKA

Ekspozita “Manipulations” quhet ekspozita e artistit Adrian Çene, e cila u hap dje në Galerinë Kombëtare të Arteve. Në ekspozitë do të paraqiten rreth 70 punime në teknikën tempera-akrilik mbi letër dhe akuarel mbi letër. Kjo është ekspozita e parë ...

Read More »

Një ftesë për në ferr

Artistët Lume Blloshmi dhe Gjergj Prevazi ndërthurin pikturën me kërcimin në muret e Torrës Veneciane në Durrës, duke dhënë një shfaqje që befasoi vizitorët Nga Vali Qyrfyçi Që nga lashtësia e deri në ditët tona, njerëzimi ka ecur nëpër një ...

Read More »

13 librat që nuk duhen humbur

Rexhep Qosja/ Librat që do të zgjidhte në Bibliotekën e madhe të Botës/ Nga “Lulet e verës” së Naim Frashërit, tek Asdreni, Gjergj Fishta e deri te klasikët e letërsisë botërore si Dante Aligeri, Sofokliu apo Shekspir… Çdo njeri është ...

Read More »

Gjirokastra: Qyteti që ndryshoi në 72 orë

“TRAKU-Fest” në Gjirokastër, një zinxhir i pandërprerë me 26 veprimtari, që shkundi përgjumjen e qytetit të gurtë, i cili pretendon të jetojë me të ardhura nga turizmi kulturor. Hapja e tunelit të Luftës së Ftohtë zgjoi kureshtjen e vizitorëve Nga ...

Read More »

Të mos e tradhtosh pikturën

Adrian Çene/ Artisti vjen për herë të parë me një ekspozitë në Galerinë Kombëtare të Arteve. Pesë tablo nudo mes 70 punimeve që sjellin një dimension tjetër të artistit Çene është një prej artistëve modernë shqiptarë, i cili jeton dhe krijon ...

Read More »

Louis Aragon: Për Elsën

Sytë e tu janë aq të thellë sa duke u përkundur për të pirë / Pashë të gjithë diejt të vijnë të pasqyrohen / të hidheshin për të vdekur të gjithë të dëshpëruarit / Sytë e tu janë aq të ...

Read More »

Librat e rinj

Avni Nezaj “Vajza e luginës së gjelbër” (roman) Botimet: “Mediaprint” Çmimi: 600 lekë Një histori dashurie, e cila na shpie pas në kohë, për të treguar lidhjen e dy të rinjve këtej dhe përtej kufirit gjatë regjimit komunist. Fshatrat kufitare ...

Read More »

Rikthehet “Rrathë III”

Konkursi Të gjithë të rinjtë që duan të shpalosin aftësitë e tyre në video-dokumentarët e shkurtër, do të ketë sërish këtë vit një mundësi për t’i bërë reale këto dëshira. Për të tretin vit radhazi, konkursi “Rrathë” rikthehet për t’u ...

Read More »