Home / Arte (page 150)

Arte

300 ditët e kulturës

Ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro, ka prezantuar dje 300 ditët e saj në krye të kulturës, në prani të zv.kryeministrit Niko Peleshi. Kumbaro shpalosi si arritje të këtyre ditëve fillimin e punës për ndërtimin e dy muzeve kombëtarë, Muzeu Marubi ...

Read More »

Matilde Urrutia \ Shija e mëkatit

“Shija e mëkatit për ta fshehur lidhjen tonë e shtonte padurimin e takimit dhe të prekjeve. Kjo dëshirë kaq e fshehtë na tërhiqte drejt njëri-tjetrit, aq sa ndiheshim të djegur prej saj.” Matilde Urrutia, gruaja me flokët e shkurtër me ...

Read More »

Librat e rinj

Camilla Läckberg “Predikuesi” Përktheu: Taqo Trajçe Botimet: “Dudaj” Çmimi: 1000 lekë  Në bashkësinë peshkatare të Fjelbakës jeta është e veçuar, e qetë dhe, për disa, tragjikisht e shkurtër. Kishte pasur gjithnjë dyshime për një krim të shëmtuar pas zhdukjes së ...

Read More »

“Provokimi” Toscani sot në Tiranë

Një udhëtim në botën eksentrike të fotografisë që ka karakterizuar gjithmonë punën e një prej fotografëve më të mëdhenj italianë: Oliviero Toscani. Një jetë suksesesh dhe eksesesh që e bënë fotografin milanez një nga personazhet më të diskutuar, më të ...

Read More »