Home / Arte (page 23)

Arte

Erjona Kakeli, nën Burkën e Medeas

Ajo do të jetë Medea. Gruaja që Andreas Flourakis e rimori nga antikiteti për ti dhënë një tjetër jetë në monodramën “Burka e Medeas”. Një grua që përmes historisë së saj, mbart mesazhe të rëndësishme për kohën që po kalojmë. ...

Read More »

Shpëtohen 118 bobina filmike

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave nënshkroi një marrëveshje me Arkivin Qëndror të Filmit për Digjitalizimin të gjitha materialeve në format filmi që gjenden në Arkivin Qendror të Shtetit, një pjesë e tyre nuk janë parë kurrë. Drejtori i Përgjithshëm i ...

Read More »

Femra, gjarpri me cigare

Ka një tregim popullor dhe krejtësisht surreal i shoqërisë sonë, që thotë se shumë burra e kanë takuar “bollën”, e cila për t’ua lëshuar rrugën, u ka kërkuar cigare. Është tregim shumë i vjetër. Por dhe nuk ka asnjë në ...

Read More »