Home / Arte (page 30)

Arte

Nuk ishte një balerinë

Lili dhe Osip Briku nuk ushqejnë kurrfarë dyshimi në vërtetësinë e letrës, aq më pak në faktin që Majakovskij ka vrarë veten me paramendim. Lili: “Sa herë e kam dëgjuar të thotë: ‘Do të vras veten! Në moshën 35-vjeçare njeriu ...

Read More »

Nga ditari i Lili Brikut

4 qershor 1930. Në ëndrrën e dytë ishte ulur pranë Norës dhe përpiqej ta joshte, unë thashë diçka në lidhje me këtë. U hodh përpjetë dhe i drejtoi një revolver vetes në tëmth. E tmerruar, bëra sikur më ra të ...

Read More »

Misteri nën kapelat e femrave të Marubit

Ekspozita “499 965 Familja Marubi”, Pionierët e fotografisë shqiptare”, hapur në galerinë Irrgang në Berlin pritet mirë nga vizitorët gjermanë Jutta Benzenberg: Doja të tregoja Shqipërinë përmes portreteve të njerëzve Në fytyrën e saj mund të ndiesh dëshirat. Flokët e ...

Read More »

Vilma Hodo, në rolin e një femre pa emër

Aktorja tregon personazhin që çon një çift drejt divorcit Ajo është thjesht vajza e fotokopjes, ose ndryshe thjesht Ajo. Vilma Hodo, një nga aktoret e reja të talentuara të teatrit është zgjedhur nga regjisori Erion Kame për të interpretuar personazhin ...

Read More »

HADRIANOPOLI

Qyteti shtrihet në fushën ndërmjet malit Bureto dhe Gjirokastrës. Hadrianopoli përfaqësonte pushtetin romak në Jug të Shqipërisë. Me shkatërrimin e Antigonesë lindi ideja për ta zëvendësuar atë. Prandaj u ideua dhe u ndërtua Hadrianopoli. Ky qytet u ndërtua në fushë, ...

Read More »