Home / Arte (page 39)

Arte

Maskat e letërsisë greke

Nga Maklena Nika Pseudonimi i shkrimtarit dhe maska e qytetërimit duken sikur kanë ndërlidhje me njëra – tjetrën. “Maska” në përgjithësi është vendosur për të mbuluar fytyrën por edhe shpirtin e njeriut, duke na sjellë në kujtesë rrënjët misticiste të ...

Read More »

Vula e Konicës, i dhurohet Bibliotekës Kombëtare

Vula e Faik Konicës, një prej personazheve më të rëndësishëm të publicistikës e historisë shqiptare i është dorëzuar dje Bibliotekës Kombëtare në një ceremoni ku ishte i pranishëm Ministri i Jashtëm Ditmir Bushati dhe Ministres së Kulturës, Mirela Kumbaro-Furxhi. Shtampa ...

Read More »

“Quhem Ballkan”

Një gadishull i mbushur me tragjedi njerëzore dhe jo rrallë herë i paragjykuar. Ky është Ballkani, i cili artistikisht zbarkon herë nëpërmjet filmit, teatrit, pastaj leximit të dramës bashkëkohore. Të duash të kthesh Tiranën në kryeqytetin ballkanik të artit është ...

Read More »

Të vësh në pikëpyetje Zotin?

Alda Bardhyli Shënime rreth romanit «Selam Aleikum baba» me autor Mustafa Nanon Adli Shelba kishte pasur një ndjesi të menjëhershme se jeta e tij, qysh prej asaj dite, kur recitoi frazën e konvertimit, nuk do të ishte më ajo që ...

Read More »

Gratë… qenie njerëzore të ndara

Simone de Beauvoir Simone de Beauvoir flet për Jean-Paul Sartre, marrëdhënien e saj me shkrimtarin, për librat dhe kujtimet. Por ajo refuzon të flasë për veten e saj, duke u shprehur se “Pse duhet të flasim vetëm për mua? A ...

Read More »