Home / Arte (page 40)

Arte

Shtatore e Nolit në Boston

Një shtatore 3 metra i lartë, dedikuar figurës së Fan Stilian Nolit. Të shumta janë shtatoret e punuara nga duart e skulptorit Agim Rada, por një bust të tillë për këtë figurë do të duhej kohë e gjatë për ta ...

Read More »

Laure Cambau dhe shiu i kujtimeve të Duras

Kujtimet janë të çmuara. Kur bie fjala për Marguerite Duras në bisedat tona të herpasherëshme, poetja franceze Laure Cambau ka një ndjesi të çuditshme, një lloj drithërime shpirti për shkrimtaren që e adhuron aq shumë. Eshtë një rikthim në kohë. ...

Read More »

Shqipëria në Guinnes

2017 të rinj nga qytete të ndryshme të Shqipërisë pushtuan këtë të shtunë bulevardin para sheshit ‘Skënderbej’. Të ulur në formën e gërmave “ALBANIA” ata performuan në sinkron fenomenin e njohur në botë, “Cup Song” duke përplasur në tokë kupat ...

Read More »

23 librat që të ndryshojnë jetën…

1- “Ana Karenina” – Leon Tolstoi Ana Karenina është një roman i botuar në seri nga viti 1875 deri në 1877. Duke rrëfyer historinë e aristokrates nga Shën Petërsburgu, Ana Karenina, libri eksploron në mënyrë mjeshtërore një sërë temash, nëpër ...

Read More »