Home / Arte (page 42)

Arte

Buzëqeshja e Mona Lizës

Besimi se pasjeta vjen e përsosur nëpërmjet edukimit, përbën gjendjen dhe moralin e të gjitha fabulave të çfarë do lloj historie të pështjelluar më pas. Kjo do të thotë që besimi nuk është gjë tjetër veçse edukim për të bërë ...

Read More »

Realizmi socialist në muzikën shqiptare

Në një artikull të vitit 1996 (Gazeta Drita), prof. dr. Zana Shuteriqi, e përkufizon realizmin socialist si Metodë që nuk ishte metodë. Duke cituar një thënie të Milan Kunderës, i cili e konsideron muzikën zyrtare të ish-Bashkimit Sovjetik, si një ...

Read More »

Kur baleti, rrëfen gjuhën e kohës

Pesë koreografë të rinj do të ngjisin veprat e tyre në skenën e Teatrit të Operës dhe Baletit Trupa e Baletit të Teatrit të Operës dhe Baletit është kthyer nga Italia ku ishte pjesëmarrëse në Festivalin Ndërkombëtar “Festival internazionale della ...

Read More »

Galeria kërkon kurator

Onufri Galeria Kombëtare e Arteve rihap konkursin ndërkombëtar për kurator, për realizimin e Ekspozitës Ndërkombëtare të Arteve Pamore “ONUFRI XXII”, që do të zhvillohet gjatë muajve dhjetor 2016 – shkurt 2017 në GKA. Në konkurs kanë të drejtë të marrin ...

Read More »

Kur përktheja “Tre shokët” 27 vjeç

Kujtimet e përkthyesit mbi kohët kur përkthente Remarkun Robert Shvarc Romani i Erih Maria Remarkut “Tre shokë” u botua për herë të parë në shqip në vjeshtë të vitit 1961. Ishte koha kur shoku im i rinisë, Drago Siliqi, drejtor ...

Read More »