Home / Arte (page 50)

Arte

Në jetën e një astronome

“Qiell i heshtur”, premierë më 5 maj në Teatrin e Metropolit Komedia romantike gjysmë biografike “Qiell i heshtur”, shkruar nga Loren Gunderson, do të jetë premiera e dytë e Qendrës Kulturore Tirana (Teatri Metropol). Vepra do të ngjitet në skenë ...

Read More »

Rusisë, por jo me dashuri

Te Shtëpia e Takimeve na tërheq pa masë një personazh i neveritshëm, në këtë rast një rrëfyes pa emër, rus, 84-vjeçar, i cili, gjatë një pelegrinazhi në Siberi në shtator të vitit 2004, i shkruan një letër vajzës së gruas ...

Read More »

Transformimi i qyteteve në veprën e Mujos

Shkatërrimi i qyteteve industriale vjen në veprën “Hotel” të artistit Alban Mujo, në edicionin e dytë të festivalit “Albanian light” Shndërrimi që kanë pësuar sot ish-qytetet industriale të Shqipërisë, si ish-metalurgjiku i Elbasanit apo ish-Qyteti Stalin, është parë nga artisti ...

Read More »

Nuk ishte një balerinë

Lili dhe Osip Briku nuk ushqejnë kurrfarë dyshimi në vërtetësinë e letrës, aq më pak në faktin që Majakovskij ka vrarë veten me paramendim. Lili: “Sa herë e kam dëgjuar të thotë: ‘Do të vras veten! Në moshën 35-vjeçare njeriu ...

Read More »

Nga ditari i Lili Brikut

4 qershor 1930. Në ëndrrën e dytë ishte ulur pranë Norës dhe përpiqej ta joshte, unë thashë diçka në lidhje me këtë. U hodh përpjetë dhe i drejtoi një revolver vetes në tëmth. E tmerruar, bëra sikur më ra të ...

Read More »

Misteri nën kapelat e femrave të Marubit

Ekspozita “499 965 Familja Marubi”, Pionierët e fotografisë shqiptare”, hapur në galerinë Irrgang në Berlin pritet mirë nga vizitorët gjermanë Jutta Benzenberg: Doja të tregoja Shqipërinë përmes portreteve të njerëzve Në fytyrën e saj mund të ndiesh dëshirat. Flokët e ...

Read More »