Home / Arte (page 51)

Arte

Letërsia është shpëtimi

Italo Svevo “Letërsia duhet të jetë shërimi dhe një formë mbrojtjeje nga jeta”, kështu e shihte letërsinë një prej personazheve më të njohura të letërsisë italiane, Italo Svevo. Me një ndikim të jashtëzakonshëm nga studimet mbi teoritë e Frojdit dhe ...

Read More »

Femra, bolla që pi cigare

Ankthi nga femra është ankthi nga pamundësia për ta kontrolluar dhe pamundësia për ta “pasur” femrën Nga Revistasaras.al Ka një tregim popullor dhe krejtësisht surreal i shoqërisë sonë, që thotë se shumë burra e kanë takuar “bollën”, e cila për ...

Read More »