Home / Arte (page 58)

Arte

Pikturat që lindën nga errësira

Llambi Blido, me një ekspozitë personale në Galerinë Kombëtare të Arteve Dy periudhat kryesore të krijimtarisë së piktorit Llambi Blido do të vijnë përmes tablove të mëdha që do të zënë sot hapësirën kryesore të Galerisë Kombëtare të Arteve. Me ...

Read More »

Xhelozia e gruas së Dostojevskit

Ai kontrolloi xhepat dhe nxori që andej një copë letër të vogël, mbi të cilën qe shkruar diçka me laps. Duke dashur të di ç’qe ajo letër, ia kapa vetëtimthi nga duart. Fedia bërtiti me të madhe dhe me dhëmbë ...

Read More »

Nudot e ashpra të Edgar Degas

Nuk kisha parë asnjë ekspozitë retrospektive të Edgar Degas në Paris, por atë e gjen në Musée d’Orsay, buzë Senës. Nëse kaloni këndej, mos harroni ta takoni Edgar Degas (1834-1917). Ai është aty, në një sallë të madhe, ku në ...

Read More »

Letra dashurie

Histori dashurie të mbetura në letra, shkruar ashtu në kohë malli, apo vetmie, të njerëzve që i kemi njohur ndryshe… Thjesht, të dua “Unë e dua atë dhe ky është fillimi dhe fundi i gjithçkaje”. Scott Fitzgerald, shkrimtari i njohur ...

Read More »