Home / Arte (page 59)

Arte

Pasqyrat e thyera të Anastas Kostandinit

Ekspozita Anastas Kostandini, apo ashtu si e njohin artdashësit Taso, do të lërë qytetin e Pogradecit ku krijon e punon, për të sjellë në Tiranë një cikël pikturash disi ndryshe nga tematikat që ai trajton. “Pasqyra e thyer” quhet ekspozita ...

Read More »

75 minuta drithëruese

Rikthehet pas shtatë vitesh në skenën e teatrit “Shekspir”, në “Metropol”, më 7 prill, artisti i njohur, Robert Bisha Tinguj pianoje, eksperimentime mbi të, me hark a makinë roje, interpretim në kitare, saze e def, kjo është atmosfera që do ...

Read More »

Artin e botës e udhëheq poezia

Preç Zogaj në një rrëfim për letërsinë/ Jeta e poetit futet në një vetmi shumë më të madhe edhe pse shkrimtari është i vetmuar thuajse përherë. Por krejt ndryshe ishte. Kishte shkëmbim librash, kishte lexime poezish, kishte shkëmbim dorëshkrimesh. Folëm ...

Read More »

Mbi poezinë e Lasgush Poradecit

Lasgushi dhe Çabejt një miqësi 60 vjecare Ky shkrim është i pari nga shkrimet e Çabejt, kur ishte student 21-vjeçar në Graz të Austrisë, përpara se të shkonte ne Vjenë. Aty në Graz u njoh e u miqësua me poetin, ...

Read More »

Pse duhet ta lexojmë Çajupin?

Nga Dorian Koçi I lindur në Shqipëri dhe i arsimuar në shkollë greke në vendlindje (në Shqipërinë e Jugut në atë kohë dhe në krahinën e Zagorisë, prej nga është autori, prej kohësh sipas së drejtës që gëzonte popullsia rum-milet ...

Read More »

Dante Alighieri dhe Feja islame

A ka ende kuptim ta lexosh këtë libër, pasi shumë studime, në pjesën më të madhe, i dhanë të drejtë? Po, ka, sepse është shkruar këndshëm dhe paraqit një gur të madh të ballafaqimeve mes Dantes dhe pararendësit arabë. Ka ...

Read More »