Home / Arte (page 60)

Arte

Për dashurinë dhe vdekjen

“Nëse gjithë femrat që kam dashur do të përmblidheshin në një të vetme, do t’i përfshinte të gjitha ajo, do të ishte ajo, e vetmja grua që kam dashur përgjithmonë. Ato të gjitha janë yje, por Silvia është vetë galaksia. ...

Read More »

Mungesa e hijes

“Mos u shpjegoni aspak në qoftë se doni të kuptoheni”. (Diderot) Nga Edison Çeraj  Më shumë sesa për të thënë apo për të trajtuar diçka, radhët e mëposhtme prekin shkurtimisht një shqetësim, i cili lidhet me një prirje do thosha ...

Read More »

Një akademik gjithnjë në udhëtim

“Mbylli sytë dhe eja me mua/ Ma jep dorën, do të jetë shumë mirë/ Mos ki frikë…/ndihu e lirë, gjithçka do të shkojë mirë…”. Këto vargje të Phil Collins do t’i shkonin fotos së dy fëmijëve vendosur në bordurën bri ...

Read More »

“Babai” shkon në Berlinale

Filmi “Babai”, i regjisorit Visar Morina, do të jepet në ekranin e madh të edicionit të 66-të të Berlinales, e cila hap siparin nga data 11-21 shkurt në Berlin. Filmi që prezanton kinematografinë e Kosovës do të shfaqet më datë ...

Read More »

Kristo Frasheri: Tezat që la pas

Historiani përcillet sot për në banesën e fundit … Tezat historike që la pas Kristo Frashëri, nga Lufta Nacionalçlirimtare, komunizmi, Skënderbeu e deri te libri i fundit për Çamërinë Kristo Frashëri, një nga emrat më të mirë të historiografisë shqiptare, ...

Read More »