Home / Arte (page 98)

Arte

Librat e rinj

Giorgio Bassani “Kopshti i Finci-Kontinëve” Përktheu: Beti Njuma Botimet: IDK “Kopshti i Finci-Kontinëve” përfaqëson atë pjesë magjepsëse të së shkuarës sonë që aq shumë e duam, por që pikërisht për këtë arsye, ndiejmë aq nevojë të çlirohemi prej saj në ...

Read More »

Qyteti që jeton me të shkuarën…

Nga Alda Bardhyli “Zoti përcjelltë në zemrën tënde dëshira, të cilat të të realizohen, kurse në buzë të shoqëroftë lutja, e cila të dëgjohet”. Katena, një grua e re që duhet t’i jetë afruar të 40-ave, thotë këto fjalë teksa ...

Read More »

Jeta tjetër përtej një filmi

Ka një film tjetër përtej filmit, dhe ai është pjesa që xhirimeve. “Tri akte në aksion” quhet ekspozita fotografike e hapur dje në “Tulla”, e cila prezantonte fotografi nga sheshet e xhirimeve të 24 filmave shqiptarë dhe fragmenteve të aktorëve ...

Read More »

Ballkani në pasqyra

Çdo mendonte Jozef Broz Tito nëse do të shihte reflektimin e tij në pasqyrat që kanë mbuluar hapësirën në hyrje të bunkerit? Si do të ngjante kostumi i tij ku reflektimi do të ngjiste në të fjalë lufte…Lufta tashmë i ...

Read More »

50 autorë kinezë në shqip

Nënshkruhet një marrëveshje bashkëpunimi midis Shoqatës së Botuesve Shqiptarë dhe institucioneve shtetërore nga R.P. e Kinës 50 autorë nga letërsia kineze do të botohen në gjuhën shqipe. Shoqata e Botuesve Shqiptarë kanë nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi me institucionet e larta ...

Read More »