Home / Opinion (page 103)

Opinion

Ta integrojmë apo getoizojmë Shqipërinë?

ANDREA STEFANI Ditët e fundit, Vangjel Dule, kreu i PBDNJ, ka shprehur kundërshtime të forta lidhur me reformën administrative. Një mosaprovim deri në zemërim që e ka shkaktuar, sikundër edhe pohon, përfshirja në një njësi administrative të Himarës me Vranishtin. ...

Read More »

Dy plakat dhe reforma

FATOS BAXHAKU Kjo që rrëfejmë më poshtë nuk është si përrallat e vjetra. Është një ngjarje e jetuar personalisht andej diku nga fillimi i viteve ’80. Oficerët dhe punonjësit e bazës së Pashalimanit jetonin në Orikum, por shumë prej tyre ...

Read More »

Kriza e folkut të tranzicionit

NDUE DEDAJ Folku, në kohën moderne, nuk është më në “kohën” e tij, ashtu siç nuk është as kanuni, kulla, kuvendi tradicional, qeleshja e bardhë e gjyshërve, vajet e moçme të grave, arkitektura klasike e stilit roman, gotik, barok etj. ...

Read More »

Policia mes show-t dhe suksesit

MUSTAFA NANO Dje u zhvillua një veprimtari e Ministrisë së Punëve të Brendshme për të bërë bilancin e 300 ditëve punë. Mbledhje të tilla me rastin e 300 ditëve janë një shpikje e kësaj mazhorance. Kishim dëgjuar të bëhej, në ...

Read More »

Kur kombi bëhet kaps

FADIL LEPAJA As Presidentja e as Kryeministri nuk e kanë fjalën e fundit në këtë vend. As ambasadat. Krejt vendi është në pritje se çka po thotë pushteti më i lartë në këtë vend. Çka po thotë “Baba”. Dyshimet se ...

Read More »

Fenomenalit i erdhi ora

Nga ALTIN KREKAS Gate Mahmutaj, fshatari nga Lazarati me shumë pak klasë shkollë, u tregua shumë më i zgjuar se gjyqtari Gjin Gjoni. Sipas Policisë, Gatja (shkurtimi i nofkës Lugat) e kishte shkrehur mitralozin shpesh herë kundër shtetit. Këtë e ...

Read More »