Home / Opinion (page 104)

Opinion

Kohë të vështira provimesh

Nga: KIÇO BLUSHI Më në fund Shqipëria, si nxënësja më e dobët e më problematike e rajonit, pas disa herësh që hyri në “provim” e nuk e kaloi dot klasën, e fitoi statusin aq shumë të dëshiruar. U tentua, që edhe për ...

Read More »

Nuk ishte vetëm shenjtërim

Nga: QAZIM TEPSHI Disa ditë më parë u krye shenjtërimi i katedrales së ortodoksëve shqiptarë në Tiranë, “Lindja e Krishtit”. Ndërtimi, nga ana arkitekturale i ngjan Katedrales së vjetër të Stambollit “Shën Sofia”, me kontribut të kishave ortodokse botërore, fondacioneve të ndryshme ...

Read More »

Kjo republika jonë allasoj !

Përderisa jemi ne, shqiptarët, shumë ndryshe nga popuj të tjerë, sigurisht edhe shoqëria jonë, edhe shteti ynë, edhe vetë monarkia, edhe vetë komunizmi, edhe vetë demokracia, edhe vetë republika, do të jenë të tillë. E rikonfirmuam këtë, kushedi për të ...

Read More »

Kavalier Berluskoni i shqiptarizuar

Natyrisht jo vetëm në Shqipëri,as vetëm në Ballkan, as vetëm në Bjellorusi, ku Lukashenko e ka siguruar tashmë me “vota demokratike” sundimin 35-vjeçar, por edhe në Azinë e largët ku sistemet njëngjyrëshe u zëvendësuan me sistemin shumëngjyrësh, po del se ...

Read More »

Te tregtosh Lirine dhe Demokracine

  Thomas Jeferson, një nga themeluesit e Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe autor i deklaratës së pavarësisë, ka thënë se “një shoqëri që tregton pak liri për pak rregull do t’i humbasë të dyja dhe nuk meriton asnjë”. Kurrë ...

Read More »

Papërgjegjshmëria duhet ndëshkuar

Kryeministri Sali Berisha dhe jo pak mbështetës të tij kanë bërë thirrje këto ditë që opozita të mos bëjë politikë me përmbytjet në Shkodër duke shfrytëzuar si avantazh këtë fatkeqësi. Janë deklarata që duket sikur bëjnë thirrje për më shumë ...

Read More »