Home / Opinion (page 107)

Opinion

Kjo republika jonë allasoj !

Përderisa jemi ne, shqiptarët, shumë ndryshe nga popuj të tjerë, sigurisht edhe shoqëria jonë, edhe shteti ynë, edhe vetë monarkia, edhe vetë komunizmi, edhe vetë demokracia, edhe vetë republika, do të jenë të tillë. E rikonfirmuam këtë, kushedi për të ...

Read More »

Kavalier Berluskoni i shqiptarizuar

Natyrisht jo vetëm në Shqipëri,as vetëm në Ballkan, as vetëm në Bjellorusi, ku Lukashenko e ka siguruar tashmë me “vota demokratike” sundimin 35-vjeçar, por edhe në Azinë e largët ku sistemet njëngjyrëshe u zëvendësuan me sistemin shumëngjyrësh, po del se ...

Read More »

Te tregtosh Lirine dhe Demokracine

  Thomas Jeferson, një nga themeluesit e Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe autor i deklaratës së pavarësisë, ka thënë se “një shoqëri që tregton pak liri për pak rregull do t’i humbasë të dyja dhe nuk meriton asnjë”. Kurrë ...

Read More »

Papërgjegjshmëria duhet ndëshkuar

Kryeministri Sali Berisha dhe jo pak mbështetës të tij kanë bërë thirrje këto ditë që opozita të mos bëjë politikë me përmbytjet në Shkodër duke shfrytëzuar si avantazh këtë fatkeqësi. Janë deklarata që duket sikur bëjnë thirrje për më shumë ...

Read More »

Une shqiptari!…

Unë jam ai. Shqiptari i heshtur e piktoresk. Cudia e të gjithëve, që më kanë njohur. Vullkani, gjithë histori. Që ma njohin të gjithë. Dhe pse e njohin aq mirë, s’arrijnë të më kuptojnë. Si ka mundësi pyesin veten trishtueshëm. ...

Read More »

Mediatizimi i genjeshtres

Nëse ka ecur përpara ndonjë dukuri në Shqipërinë pluraliste, është pikërisht mediatizimi i skajshëm i propagandës, i demagogjisë, i shtirjes e sidomos i mashtrim-gënjeshtrës së pafre. Kjo nuk është tepri. Për këtë mjafton të ndjekësh VIP-at e stisur, të vetëshpallur, ...

Read More »