Home / Opinion (page 13)

Opinion

Mrekullia shqiptare

Nga Ricardo Hausmann* Pesë vjet më parë, Shqipëria ndodhej në një situatë vërtet ogurzezë. Me Greqinë dhe Italinë në vorbullën e krizës së Euros, remitancat dhe prurjet e kapitalit ishin në rënie dhe ekonomia po vuante prej një ngadalësimi të ...

Read More »

Po me Xhiselën, çfarë do bëhet?

Në gjithë këtë histori, që ka mbërthyer publikun në thënie e kundërthënie, lajmi i fundit për koment është kallëzimi i Ballës për Bashën… Mbase Balla vërtet nuk ka qenë në komisariat atë natë e nuk kishte pse të shkonte se ...

Read More »

Pafuqia e më të plotfuqishmit

Nga: Javier SOLANA Abdikimi i Amerikës nga udhëheqja globale nën administratën Trump, ngre një pikëpyetje të qartë: Ç’të mirë ka fuqia mbizotëruese në botë, nëse përballë sfidave më të mëdha globale, qeveria e saj zgjedh ta dënojë vetveten me pafuqi? Debati ...

Read More »

A do ta fundosë Italia Europën

Nga: JIM O’NEILL Qeveria e koalicionit e Italisë ka qenë në qendër të vëmendjes me ndjekjen e politikave të saj ekonomike populiste që kërcënojnë t’i bëjnë rrëmujë rregullat fiskale të eurozonës. Por para se autoritetet e BE-së të reagojnë, ato duhet ...

Read More »

Letrat e Obamës dhe deliret e Trumpit

Nga: CHRIS PATTEN Ndryshe nga ish-presidenti amerikan Barack Obama, i cili lexonte dhe i përgjigjej letrave nga amerikanë të zakonshëm, Donald Trump e ka futur veten në një flluskë vetë-mashtrimi dhe deliresh. Por edhe nëse këshilltarët e tij dhe Fox News ...

Read More »

Europa, tokë e lakmuar

Nga: Angelo PANEBIANCO Europa duhet të mbajë parasysh gjallësinë këmbëngulëse të shteteve kombëtare. Por, europianët që pësojnë yshtjen e kushtrimit nacional–populist duhet të dinë mirë se çfarë çmimi do të paguajmë të gjithë, nëse ai projekt do të sendërtohej. I ...

Read More »