Home / Opinion (page 14)

Opinion

Nacionalistët e Europës po marshojnë

Nga Wolfgang Münchau Takimi i javës së kaluar midis Viktor Orban dhe Mateo Salvinit, ishte më shumë se sa vetëm fillimi i një miqësie të bukur. Partneriteti anti-emigracion, i formuar nga kryeministri hungarez dhe ministri i Brendshëm i Italisë është ...

Read More »

Pse teknologjia favorizon tiraninë

Nga: Yuval HARARI Shfaqja e demokracive liberale, lidhet me idealet e lirisë dhe barazisë, që mund të duken në pamje të parë të vetëkuptueshme dhe të pakthyeshme. Por këto ideale, janë shumë më të brishta nga sa besojmë ne. Suksesi i ...

Read More »

Sekretet e Helsinkit

Nga: Israel Shamir  Si një uragan portokalli, Presidenti Trump ka përlarë Botën e Vjetër. Vizitat e presidentëve amerikanë në Europë qenë zakonisht një operacion kozmetik. Jo kësaj radhe. Nga koha e pushtimit mongol, jo shumë vizitorë të ardhur nga jashtë e ...

Read More »

Opozita si gjobëvënëse!

Fillimi i sesionit të ri parlamentar, po thekson një identitet të ri që Lulzim Basha i ka dhënë opozitës së tij, e pangjashme me askënd më parë. Nëse Berisha ka pas bërë një opozitë të egër dhe thuajse revolucionare, Rama ...

Read More »