Home / Opinion (page 16)

Opinion

Shansi i Evropës në vitin 2018

Viti i ardhshëm do të sjellë ngjarjet dhe shqetësimet e tij të papritura. Por mbetet fakti që viti 2018 do të jetë një vit qetësie relative për Europën, duke ofruar një mundësi të rrallë BE-së, që të bëjë përparim të ...

Read More »

Amerika nuk është ende e humbur

Nga: Paul KRUGMAN Shumë prej nesh përjetuan 2017-n duke pritur më të keqen. Dhe në shumë mënyra, më e keqja është ajo që morëm deri më tani. Donald Trump ka qenë po aq i tmerrshëm sa mund të kishte pritur ...

Read More »

Pse Donald Trump ka të drejtë për Jeruzalemin

Alan Dershowitz Vendimi i Presidentit Donald Trump për të njohur Jeruzalemin si kryeqytet të Izraelit është një përgjigje e përsosur ndaj vendimit të verbër të marrë nga Presidenti Barack Obama për të ndryshuar politikën amerikane, kur arkitektoi rezolutën e Këshillit ...

Read More »

Përgjigje për shpifjet e Hektor Peçit

Nga Isuf Kalo Tungjatjeta Hektor, Sinqerisht më ke befasuar. I ndodhur larg në një atmosferë festive plot hare miqësi e dashuri spontane mes njerëzve të këtushëm nuk po i besoja syve tek lexoja në shkronja gazete aq mllef, zili, xhelozi ...

Read More »

Katalonja mban zgjedhje të jashtëzakonshme

Zgjedhje u shpallën në fillim të tetorit, pasi qeveria qendrore në Madrid e aktivizoi nenin 50 nga Kushtetuta e Spanjës, me ç’rast e pezulloi autonominë e Katalonjës dhe vendosi administratë të drejtpërdrejtë mbi rajonin si përgjigje ndaj vendimit të autoriteteve ...

Read More »

Njeriu më me fat në botë

Nga: Kerry BROWN Fati ndryshon dhe kthehet. Fatit të mirë mund t’i vijë fundi. Në të kaluarën, udhëheqësit në Kinë biseduan për një epokë të mundësive strategjike. Kjo mund të përkthehet në një gjuhë realiste në një epokë fati. Që nga ...

Read More »