Home / Opinion (page 18)

Opinion

Zbokthit nuk i bën derman giliotina

Historia nuk bëhet me sikur. Me sikur nuk bëhet as e nesërmja. Por në politikë, fjala “sikur” ka një peshë pothuaj magjike. Një peshë që qorton çfarë ka ndodhur dhe sugjeron se çfarë mund të ndodhë më mirë në të ...

Read More »

“Mbrojtja e rendit liberal botëror”

John McCain, the Economist “Ata që besojnë te rendi liberal botëror, duhet të luftojnë që ta ruajnë”, thotë John McCain, senatori republikan nga Arizona dhe kryetar i Komisionit të Shërbimeve të Armatosura në Senat. 70 vite më parë, kur hartoi ...

Read More »

Çfarë kërkon realisht Irani në Siri?

Nga Payam Mohseni & Hassan Ahmadian Pas sulmeve të fundit ajrore izraelite kundër bazës ajrore T-4 në Siri dhe rrëzimit të një avioni luftarak izraelit F-16 në shkurt, tensionet iraniano-izraelite po përshkallëzohen. Më 26 prill, sekretari i mbrojtjes i SHBA, ...

Read More »

“Bota është euraziatike”

Ish Sekretari i Shtetit për Çështjet Europiane i Portugalisë dhe autor i librit The Dawn of Eurasia, Bruno Maçães, flet për ngritjen e Azisë dhe pasojat për Europën. Ju po parashikoni se Europa në të ardhmen do të shikojë nga Azia. ...

Read More »

Marksizmi në epokën e pabarazisë globale

Nga: Gwynne DYER Pse kanadezët zgjodhën Justin Trudeau si kryeministër, ndërsa amerikanët zgjodhën Donald Trump si president të tyre? Të dy vendet kanë kultura të ngjashme dhe të ardhura pothuajse identike për frymë, por 20 përqind e të pasurve kanadezë ...

Read More »

Në pritje të Gjermanisë

  Nga Joschka FISCHER Stanjacioni politik i Bashkimit Europian është bërë i patolerueshëm përballë rreziqeve ekonomike dhe gjeopolitike në rritje. Presidenti francez Emmanuel Macron ka sinjalizuar vullnetin e tij për të ndjekur reformat e vështira në nivel BE-je, çfarë po ...

Read More »