Home / Opinion (page 20)

Opinion

Basti i madh i demokratëve

FAREED ZAKARIA The Washington Post  Në 45 vitet që njerëzit janë pyetur, siç ka vënë në dukje Dean Obeidallah, ka pasur vetëm tre periudha të shkurtra, kur shumica e amerikanëve mendonin se vendi ishte në rrugën e duhur. Në vitin ...

Read More »

Lindja e mesme moderne

Mimoza GOLIKJA  Shpesh është thënë se historia  moderne e Lindjes së Mesme që fillon dhe  përfundon me  marrëveshjen  Sykes-Picot 1916, nënshkruar një shekull më parë, është shkaku i konfliktit në Lindjen e Mesme. Por sipas studjuesve referuar arkivave kombëtare të ...

Read More »

Koment: SHBA, një vend në shpërbërje

Nga Ines Pohl Shtetet e Bashkuara nuk po gjejnë qetësi. Rishtazi u qëlluan për vdekje policë, shqetësimi për trazira të reja po rritet. Çfarë po ndodh në vendin mëmë të demokracisë? Ines Pohl analizon. Shtetet e Bashkuara po japin simpoma të ...

Read More »

Monstra

Nga Bedri Islami Disa ditë më parë, në një emision televiziv, papritur u shfaq një pamje që futi në mëri shumëkënd: një drejtuese kopështi, e liçensuar apo e pa liçensuar, po rrihte shtazërisht një fëmijë tre vjeçar. Nuk dua të mendoj ...

Read More »

BREXIT, Ballkani dhe Shqipëria

Nga Andrea Stefani Një ide e madhe, ajo e ndërtimit të një bashkësie qytetare mbikombëtare, ka marrë një goditje të rëndë me votimin e britanikëve për daljen nga BE. Një goditje të rëndë por jo fatale. Të paktën për tani. ...

Read More »

Goditja e projektit të paqes!

Nga Artan Boriçi Nuk është e vështirë të gjesh pakënaqësi në popull kudo dhe kurdoherë. Njerëzit e mëdhenj kanë bërë histori sepse kanë drejtuar energjitë e popujve në drejtimin e duhur. Britania ka patur mjaft të tillë, i fundit prej ...

Read More »

Europa dhe Shqipëria pas Brexit

Nga Ben Blushi. Sikur të ndjekim historinë, mund të themi pa frikë se britanikët kanë qenë evropianët më inteligjentë. Ata e kanë kuptuar të parët rrezikun që vjen nga ideologjitë e ngurta. Dhe prandaj gjithmonë kanë lëvizuar. Britanikët kanë qenë ...

Read More »