Home / Opinion (page 22)

Opinion

Arroganca që trimëroi opozitën !

Nga ARBEN MANAJ Arroganca dhe frika e lëshimit të karriges janë dy ingredientët më të mëdhenj të rrënimit të një deleguari të pushtetit, jo mëkatar. Kjo duket se po ndodh me kryeministrin Rama, i cili pavarësisht nga drejtësia dhe bindja ...

Read More »

Lërini të na “destabilizojnë” !

Nga Ylli POLOVINA Pasi kryeministri dhe njëkohësisht kryetari i “rozëve” të shtunën e 6 majit, me tërheqjen elektorale të kandidatit për kryetar bashkie të Kavajës, qe çliruar nga përgjegjësia e ndonjë përplasje destabilizuese në këtë qytet, rivali i tij “blu” ...

Read More »

Fundi Berisha-Basha, një komedi moderne

Nga Spartak NGJELA Revolucioni” Berisha është drejt fundit të vet, pa filluar ende. Kurse, po ashtu, edhe fenomeni i vjedhjes në qeverisjen shqiptare, pas njëqind vjetësh, është në fundin e vet. l. Krerët e europianëve të qëndrës së djathtë ishin ...

Read More »

Koha që kërkon të djathtën reale

Sokol HYSENAJ Pluralizmi politik në Shqipëri erdhi si rezultat i kushteve politike, ekonomike e sociale që po kalonte e gjithë Evropa Lindore, por edhe të kushteve të brendshme të kalbëzimit të sistemit, që nuk kishte më forcë të qëndronte në ...

Read More »

Deficiti diplomatik i Trump

Christopher HILL Duke përdorur më së shumti forcën ushtarake, presidenti amerikan Donald Trump ka treguar se po bën të kundërtën e diplomacisë së paraardhësit të tij, i cili u mbështet te dialogu dhe bisedimet. Lidhja e pikave strategjike mes Afganistanit, ...

Read More »