Home / Opinion (page 24)

Opinion

A është Macron Merkel i ri i Europës?

Nga Christoph Hasselbach Angela Merkel ishte ambijentuar prej kohësh me rolin drejtues në Europë. Por gjithnjë e më shumë ajo po vihet në pikëpyetje nga Emmanuel Macron. E megjithatë të dy kanë nevojë për njeri-tjetrin. Angela Merkel për vite me ...

Read More »

Pse Rusia po ringjall Ivanin e Tmerrshëm

  Nga: Dina KHAPAEVA ​Neo-mesjetarizmi i ka rrënjët në nostalgjinë për një rend social të bazuar në pabarazinë, kastën dhe klanin, fuqizuar prej terrorit. Rikthimi i despotëve historikë pasqyron përqafimin për vlerat paramoderne, radikalisht antidemokratike dhe të padrejta. Për kampionët  ...

Read More »

Shansi i Evropës në vitin 2018

Viti i ardhshëm do të sjellë ngjarjet dhe shqetësimet e tij të papritura. Por mbetet fakti që viti 2018 do të jetë një vit qetësie relative për Europën, duke ofruar një mundësi të rrallë BE-së, që të bëjë përparim të ...

Read More »

Amerika nuk është ende e humbur

Nga: Paul KRUGMAN Shumë prej nesh përjetuan 2017-n duke pritur më të keqen. Dhe në shumë mënyra, më e keqja është ajo që morëm deri më tani. Donald Trump ka qenë po aq i tmerrshëm sa mund të kishte pritur ...

Read More »

Pse Donald Trump ka të drejtë për Jeruzalemin

Alan Dershowitz Vendimi i Presidentit Donald Trump për të njohur Jeruzalemin si kryeqytet të Izraelit është një përgjigje e përsosur ndaj vendimit të verbër të marrë nga Presidenti Barack Obama për të ndryshuar politikën amerikane, kur arkitektoi rezolutën e Këshillit ...

Read More »