Home / Opinion (page 27)

Opinion

A është presidenti Trump një patriot?

Autori: DAVID VON-DREHLE Presidenti këmbëngul që lojtarët e futbollit të tregojnë respekt për himnin kombëtar, por ai nuk ka respekt për besimin e mirë të atyre që shërbyen para tij. Ai ankohet se kritikët janë të padrejtë ndaj tij edhe ...

Read More »

Sot, dita kundër Saimir Tahir

Sot është dita kundër Saimir Tahirit. Në Shqipëri, përveç ditëve, apo datave të djeshme përkujtimore, tani në kohët moderne, kemi edhe ditë me një shumëllojshmëri emërtimesh. Jo rrallë dëgjojmë shprehjet “Dita kundër Sidës”, “Dita pa makina”, “Dita kundër varfërisë”, deri ...

Read More »

Lidhjet dinastike serbo-shqiptare në Mesjetë

Nga Dushko Lopandiq (Dushko Lopandiq është diplomat profesional dhe ekspert për studime evropiane. Me dekada merret me gjenealogji dhe shkruan libra nga fusha e historisë së popullarizuar. Ky shkrim është shkruar në kuadër të projektit “Tejkalimi i Armiqësisë: ndërrimi i ...

Read More »

Requiem për “çunat e Sajmes”

Diçka ka ngecur në propagandën e Rilindjes. Për katër vite na u tha se kishim policinë që donim; Se kishim hequr nga rrugët mustaqellinjtë barkderrë për t’i zëvendësuar me djem dhe vajza të reja të devotshëm; Se korrupsioni ishte zhdukur ...

Read More »

Mos e mbillni Shqipërinë me minoritete!

Nga Luan RAMA/Deputet LSI Projektligji “Për mbrojtjen e pakicave kombëtare” në mënyrën si është paraqitur, nuk duhet miratuar. I nderuar zoti Kryetar i Kuvendit! Për shkak të problematikës që mbart, por edhe prej problemit që krijon ndër ne e për ...

Read More »