Home / Opinion (page 28)

Opinion

Vakumi i lidershipit global

Nga: Javier SOLANA A do të sigurojë Gjermania e Angela Merkel bashkëpunimin mes fuqive të mëdha që ky të mos degradojë në një pikë pa kthim në periudhën e Trump? Përgjigjja e kësaj pyetje do të përcaktojë fatin e rendit botëror ...

Read More »

Shqipëria e kuislingëve

Lufta e Dytë Botërore, ndryshe nga luftrat e mëparshme, në një mënyrë ose në tjetrën e përfshiu të gjithë popullin shqiptar. Ajo shërbeu si një katalizator i madh social, ku klasat dhe shtresat e ndryshme të shoqërisë shqiptare u diferencuan ...

Read More »

Kina dhe Gjermania, dyshja e “simpatike”

Marrëdhënia kino – gjermanë nuk ka të njëjtat implikime historike dhe emotive të raportit transatlantik. Interesi ekonomik reciprok nuk mjaft për të bërë një aks, edhe pse të dy popujt po mësojnë të njohin njeri tjetrin. Pekini nuk dëshiron të ...

Read More »

Të vërtetat e Konferencës së Pezës

Konferenca e Pezës është një ngjarje e madhe, e njohur, e vlerësuar siç e meriton, por  dhe e sulmuar jo pak, siç ndodhë zakonisht me ngjarjet e mëdha. Pjesëmarrësit janë gjithashtu të njohur, patriotë e antifashistë nga të gjitha krahinat, ...

Read More »

Sikur Azemi të dëgjonte Bashën?!

Si një gënjeshtar i pandreqshëm, që nuk e ka për gjë ta përdori atë vend e pa vend, edhe kur ajo nuk i vjen në ndihmë për asgjë, “biri i gënjeshtrës”, kryetari i PD-së, nuk të lë asnjë mundësi për ...

Read More »