Home / Opinion (page 30)

Opinion

Makiaveli kishte të drejtë

MICHAEL IGNATIEFF Makiaveli nuk ishte aspak teoricieni i parë, që shkruante se politika është një biznes i pamëshirshëm, e cila kërkon që udhëheqësit të bëjnë gjëra, të cilat ndërgjegjja e tyre private mund t’i urrejë. Mund ta themi me siguri, ...

Read More »

Për radarët e detit dhe Pjerinin

Meqenëse gjatë karrierës time profesionale e politike, respekti për të gjithë ata me të cilët kam punuar, e veçanërisht për vartësit, ka qenë një konstante e pandryshuar dhe motivues edhe për të gjithë ata, po marr shkas nga një prononcim ...

Read More »

Ne merremi me Trumpin, ndërsa Kina po bën histori

Nga: Fareed ZAKARIA Roli i udhëheqjes historike të Amerikës në botë është zëvendësuar nga një ideologji mendjengushtë. Politika e jashtme është bërë një lojë partizane, me Uashingtonin që prish marrëveshje, ndryshon kurs dhe pothuaj zhbën totalisht politika, për të fituar pikë ...

Read More »

Sulmuesit nga brenda të Europës

Nga JOSCHKA FISCHER Duke komentuar për përpjekjen e Katalunjës për pavarësi si një efekt domino negativ për Bashkimin Europian, Joshka Fisher argumenton se negociatat janë kyçe për të mbajtur lart vlerat që bashkojnë europianët. Europa më së fundmi duket se ...

Read More »

A është presidenti Trump një patriot?

Autori: DAVID VON-DREHLE Presidenti këmbëngul që lojtarët e futbollit të tregojnë respekt për himnin kombëtar, por ai nuk ka respekt për besimin e mirë të atyre që shërbyen para tij. Ai ankohet se kritikët janë të padrejtë ndaj tij edhe ...

Read More »

Sot, dita kundër Saimir Tahir

Sot është dita kundër Saimir Tahirit. Në Shqipëri, përveç ditëve, apo datave të djeshme përkujtimore, tani në kohët moderne, kemi edhe ditë me një shumëllojshmëri emërtimesh. Jo rrallë dëgjojmë shprehjet “Dita kundër Sidës”, “Dita pa makina”, “Dita kundër varfërisë”, deri ...

Read More »