Home / Opinion (page 33)

Opinion

Në shesh, në emër të kujt!

Artan Xh. Duka Normal që PD të pretendojë se protesta e nesërme do të jetë shprehje e shpirtit demokratik opozitar përballë një ekipi qeverisës 4 vjeçar. Qeverisje pa kusure nuk ka dhe domosdo kauzat janë sheshit për të mbushur sheshe ...

Read More »

Fenomeni Lu dhe 18 shkurti

Bedri Islami Kur në Shqipëri u emërua ambasadori i ri amerikan, Donald Lu, për shumë kënd, edhe për autorin e këtij shënimi, zevendësimi i zotit Arvizu, ishte njëri nga ato rrethrrotullimet e zakonshme të politikës diplomatime, të cilat, pas ose ...

Read More »

Ballkanizimi i Europës

Nga Dragoslav DEDOVIC     Probleme me nacionalizmin, kriza ekonomike, përçarjet. Eshtë njësoj sikur të flisnin për ish-Jugosllavinë e viteve 80-të. Por në fakt fjala është për BE-në. Në një ditë shkurti të vitit 1992, në qytetin e vogël holandez ...

Read More »

Fitorja e fundit e Driteroit ndaj Kadares

Nga Andi BUSHATI Ndryshe nga Kadare, Driteroi nuk organizoi kurrë taborë të tërë për të propoganduar se ai kishte qenë kundërshtar i komunizmit, ai nuk përmendi kurrë histori me tentativa arratisjeje nga feri i diktaturës, ai nuk tregoi kurrë për ...

Read More »

Palaço i Rilindjes

Në 25 tetor 2013, pak muaj pas fitores në zgjedhje kryeministri i ri Edi Rama bënte një prezantim të detajuar të financave shqiptare. Ndër konstatimet e asaj çfarë kishte gjetur qeveria e re ishte edhe situata në Rezervat e Shtetit, ...

Read More »

Shkarkimi i Trumpit është i pashmangshëm

Nga Robert Kuttner Huffington Post Shkarkimi sigurisht është një proces ligjor dhe politik. Etërit themelues e kanë projektuar në këtë mënyrë qëllimisht. Pas vetëm një jave në zyrë, Trumpi ka braktisur Kushtetutën, por edhe mbështetësit dhe aleatët e tij po ...

Read More »

Gjermania në epokën e Trump

Nga Joshka Fisher Dy ish-armiqtë e Amerikës, Gjermania dhe Japonia, do të jenë mes humbësve më të mëdhenj nëse SHBA lë rolin e vet global drejtuar nga Trump. Donald Trump është tani presidenti i 45-të i Shteteve të Bashkuara dhe ...

Read More »