Home / Opinion (page 34)

Opinion

AfD është përgjigje për Merkelin

Nga: Christoph HASSELBACH Forcimi i “Alternativës për Gjermaninë” (AfD) në thelb nuk duhet të na çudisë. Dhe nëse askush tjetër nuk distancohet nga politika ndaj refugjatëve e Angela Merkelit, kjo parti do të forcohet edhe më shumë. Kur të pakësohet ...

Read More »

Ta marrim Trump seriozisht për NATO-n

Nga: Jacek ROSTOWSKI Ndërsa pranon se presidenca e Donald Trump do të ishte një katastrofë për NATO-n dhe Perëndimin, Jacek Rostowski argumenton se ai ka të drejtë rreth marrjes së më shumë përgjegjësive nga anëtarët europianë të Aleancës për shpenzimet e ...

Read More »

Strategjia europiane e Shtetit Islamik

Nga Omar ASHOUR E gjendur përballë sulmeve të përsëritura terroriste të Shtetit Islamik, Europa duhet të gjejë një mënyrë për të bashkëpunuar dhe për t’iu kundërvënë strategjisë së ekstremistëve për përçarjen e popullsisë së kontinentit. Sulmet terroriste nga anëtarët e Shtetit ...

Read More »

Ballë për ballë me Perëndimin

Nga Andrea Stefani Maska e demokratit është thërrmuar përfundimisht dhe Sali Berisha, “sjellësi i demokracisë” (në të vërtetë i fatkeqësisë) ka dalë me fytyrën e tij të vërtetë antieuropiane për të kundërshtuar ndërkombëtarët për reformën në drejtësi. Nuk kishte si ...

Read More »

“Të gjithë ishin të lumtur!”

Kriza financiare e vitit 2008 shkaktoi rënien më të madhe ekonomike, që nga Depresioni i Madh. Po përse ndodhi dhe kush duhet fajësuar… Kriza financiare e vitit 2008 ishte një fatkeqësi për të gjithë të prekurit, duke shkaktuar një rritje domethënëse ...

Read More »