Home / Opinion (page 38)

Opinion

Europa dhe Shqipëria pas Brexit

Nga Ben Blushi. Sikur të ndjekim historinë, mund të themi pa frikë se britanikët kanë qenë evropianët më inteligjentë. Ata e kanë kuptuar të parët rrezikun që vjen nga ideologjitë e ngurta. Dhe prandaj gjithmonë kanë lëvizuar. Britanikët kanë qenë ...

Read More »

Në pritje të cunamit të referendumit

NGA ZENEL HOXHA Shumë britanikë, të pavendosur në çështje votimesh, u siguruan të votojnë në referendumin ndoshta më të rëndësishëm të kësaj gjenerate, atë të qëndrimit ose jo në Europë. Ky është treguesi i parë i testimeve të kryera mbi ...

Read More »

Shqipëria Globale

Nga Fadil Lepaja Ekziston rreziku real që me ndërhyrje të gjyqësisë serbe, prokurorët e EULEX-it të ngrenë akuzë ndaj kolektivit të kombëtares shqiptare për rrezikim të paqes në Ballkan, të cilin e shkaktoi duke frymëzuar Shqipërinë e Madhe dhe duke ...

Read More »

Stoicizëm për të vërtetën

Nga Elis Buba Me themelimin e MTV(Music Television) në vitin 1980, thelbi i të qenët muzikant u shkund jo pak. Grupi “Buggles” asokohe publikoi pikërisht në MTV një këngë me titull “Video killed the radio star”. A nuk gjendemi në ...

Read More »

Çfarë grua është një grua

Nga Rudina Xhunga Libri që dua të tregoj, është nga ata që të mbajnë frymën pezull, që të lënë pa frymë fare, që ta marrin shpirtin, në çdo germë, çdo faqe, çdo kapitull dhe ta shkundin. Është “Një grua në ...

Read More »

Pse jam optimist mbi të ardhmen e botës

Autori: Dalai LAMA The Washington Post Është përgjegjësia jonë kolektive për të siguruar që shekulli XXI-të të mos përsërisë dhimbjet dhe gjakderdhjet e të shkuarës. Për shkak se natyra e njeriut është në thelb e dhembshur, unë besoj se është ...

Read More »

Integrim Europian me apo pa Britani

AUTORI:KEMAL DERVISH Britania qëndron, BE-ja duhet të punojë në mënyrë urgjente për të gjetur se si do të mund të funksionojë një bashkim me shumë monedha, në vend që të rikthehet se biznesi si zakonisht. Nëse Britania del, të njëjtat ...

Read More »