Home / Opinion (page 39)

Opinion

Një variete e larmishme për Europën

Europa është në një krizë ekzistenciale, thotë Presidenti i Komisionit të BE-së. Por në vend të ofrojë një zgjidhje politike, ai ofron nisma të copëzuara me dobi praktike. Një tërheqje e kalkuluar. Kaq të ftohtë dhe pa emocione nuk e ...

Read More »

Përse fitoi Rama i Ramës ?

Nga Andrea Stefani Ajo që PD e propagandoi si një fitore që do paralajmëronte rikthimin në pushtet në 2017-ën, rezultoi në një disfatë 10 herë më të thellë se ajo e pësuar në zgjedhjet e mëparshme lokale në Dibër. Kur ...

Read More »

Shënim: Hajduti i biçikletave

Nga Alqi Koçiko Që në Partinë Demokratike ka zëra që kritikojnë hapur, është fakt inkurajues. Ajo farë analize e humbjes së zgjedhjeve lokale në Dibër, ndërkaq, tregoi se askush nuk e artikulon dot plotësisht fajtorin: Mënyrën e drejtimit të PD-së ...

Read More »

War Dogs? Mjauu…

Nga Ilir Metaj Më në fund mbërriti dhe “War Dogs”. I shumëprituri ndër anët tona. Rezultati? Zhgënjim i madh. Akoma më i madh pas një pritshmërie të madhe. Dështimi ynë, apo i Hollywood-it? Le ta shtjellojme pak më në detaj. ...

Read More »

Një opozitë mashtruese

Andrea Stefani Opozita ka një rol jetik për demokracinë. Por ka edhe raste kur një opozitë, ose partia kryesore opozitare, jo vetëm nuk ka asnjë lidhje me demokracinë por është një nga armiket kryesore të saj. Një opozitë (parti) e ...

Read More »