Home / Opinion (page 4)

Opinion

“Luftërat e gazit” në Evropë

Nga Peter Iskenderov Rusia po shton eksportet e gazit natyror në Evropë. Në vitin 2018, Gazprom dërgoi në kontinent një sasi rekord prej 201.8 miliardë metra kub gaz, ose 7.4 miliardë metra kub më shumë se në vitin 2017. Drejtuesi ...

Read More »

10 pyetje përse Turqia blen sistemin S-400

Nga Zuhal Demirçi Pas përpjekjeve të përsëritura për të blerë sistemin raketor mbrojtës Patirot nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) si vend aleat dhe përgjigjeve negative që mori në këtë drejtim, në vitin 2017 Ankaraja shqyrtoi ofertën tërheqëse të ...

Read More »

A e ka mposhtur vërtet Trumpi, Shtetin Islamik?

Nga Abdul-Khakim Sultigov Duke shpallur fitoren mbi Shtetin Islamik, presidenti amerikan Donald Trump, synonte të përmbushte një nga premtimet e tij më të bujshme elektorale që ishte: “Të shkatërrojmë terrorizmin “islamik”, ashtu siç kemi mposhtur çdo kërcënim me të cilin ...

Read More »

E kaluara dhe historia e sotme

Jahja Drançolli Flitej se si në Europë duhet të kalojë një shekull i tërë para se të pranohet çfarëdo lënde si e pjekur për shtjellimin historik dhe se e gjithë periudha pas Luftës I Botërore e këtej, bie në këtë ...

Read More »

Kjo ditë është turpi i Kosovës

Kosova sot duhet të ndjehet e turpëruar deri në palcë. Lidershipi i saj, duhet të fusë kokën poshtë tavolinës. Gjashtë shtetas turq, pesë mësues dhe një mjek, të cilët shërbenin në kolegjet turke të Kosovës, po dënohen, sepse regjimi i ...

Read More »