Home / Opinion (page 40)

Opinion

Epoka e re e monopolit

Nga Joseph STIGLITZ Për dyqind vjet, ka pasur dy përqasje të gjera për të kuptuar se çfarë e përcakton shpërndarjen e të ardhurave – dhe se si funksionon ekonomia. Është e rëndësishme të kuptohen të dyja shkollat e mendimit, për shkak ...

Read More »

Kadare: Kjo është koha e tretë e Shqipërisë

Nga Ismail Kadare “Eshtë koha e tretë e Shqipërisë, e cila është vendosur në anën më përparimtare të botës, që quhet qytetërimi perëndimor”. Kështu është shprehur nga Gjirokastra, shkrimtari i madh Ismail Kadare, duke theksuar se “procesi i dekriminalizimit është ...

Read More »

Islami demokratik i Sadiq Khan

Nga BERNARD HENRI-LEVY Parashikimi i Michel Houellebecq në romanin e tij të fundit, Nënshtrimi, se Franca do të zgjedhë një president nga një parti Islamike në vitin 2022 është përmbysur. Çka po dështojmë tani me zgjedhjen e Khan nuk është ...

Read More »

Pse SHBA duhet të refuzojë vetëizolimin

Ne të gjithë duhet të bëjmë shumë më tepër për të ndërtuar marrëdhënie me partnerët tanë përtej detit, për t’i ofruar ndihmë familjeve dhe komuniteteve jashtë vendit, dhe promovuar stabilitetin në të gjithë botën. Dhe ne duhet ta bëjmë këtë ...

Read More »

Kllounë në pasuritë tona

Nga Çapajev Gjokutaj Detaj domethenes, treguar nga një i njohur që puna ia do të ndjekë mbledhjet e grupeve parlamentare: Jane mbledhje te zakonshme, me diskutime, thumbime, buzeqeshje etj. Ama kur vijne kamerat, të dya palët ngrefosen, ngrënë tonin, bëhen ...

Read More »

Burri i antishtetit

Nga Andrea Stefani Vërej se ekziston një gen shkatërrues në politikën shqiptare – tha njëherë Karsten Jensen, ambasador i Danimarkës në Tiranë. Një gen që këmbëngul edhe sot e kësaj dite dhe që lidhet më së shumti me Sali Berishën ...

Read More »