Home / Opinion (page 48)

Opinion

Një opozitë mashtruese

Andrea Stefani Opozita ka një rol jetik për demokracinë. Por ka edhe raste kur një opozitë, ose partia kryesore opozitare, jo vetëm nuk ka asnjë lidhje me demokracinë por është një nga armiket kryesore të saj. Një opozitë (parti) e ...

Read More »

AfD është përgjigje për Merkelin

Nga: Christoph HASSELBACH Forcimi i “Alternativës për Gjermaninë” (AfD) në thelb nuk duhet të na çudisë. Dhe nëse askush tjetër nuk distancohet nga politika ndaj refugjatëve e Angela Merkelit, kjo parti do të forcohet edhe më shumë. Kur të pakësohet ...

Read More »

Ta marrim Trump seriozisht për NATO-n

Nga: Jacek ROSTOWSKI Ndërsa pranon se presidenca e Donald Trump do të ishte një katastrofë për NATO-n dhe Perëndimin, Jacek Rostowski argumenton se ai ka të drejtë rreth marrjes së më shumë përgjegjësive nga anëtarët europianë të Aleancës për shpenzimet e ...

Read More »

Strategjia europiane e Shtetit Islamik

Nga Omar ASHOUR E gjendur përballë sulmeve të përsëritura terroriste të Shtetit Islamik, Europa duhet të gjejë një mënyrë për të bashkëpunuar dhe për t’iu kundërvënë strategjisë së ekstremistëve për përçarjen e popullsisë së kontinentit. Sulmet terroriste nga anëtarët e Shtetit ...

Read More »

Ballë për ballë me Perëndimin

Nga Andrea Stefani Maska e demokratit është thërrmuar përfundimisht dhe Sali Berisha, “sjellësi i demokracisë” (në të vërtetë i fatkeqësisë) ka dalë me fytyrën e tij të vërtetë antieuropiane për të kundërshtuar ndërkombëtarët për reformën në drejtësi. Nuk kishte si ...

Read More »

“Të gjithë ishin të lumtur!”

Kriza financiare e vitit 2008 shkaktoi rënien më të madhe ekonomike, që nga Depresioni i Madh. Po përse ndodhi dhe kush duhet fajësuar… Kriza financiare e vitit 2008 ishte një fatkeqësi për të gjithë të prekurit, duke shkaktuar një rritje domethënëse ...

Read More »