Home / Opinion (page 49)

Opinion

Krim ose revolucion?

Nga Fadil Lepaja Krim ose revolucion? Do të pajtoheni se kjo nuk është ndonjë alternativë për të qenë. Nejse, si e pamë nga mediat tona, të cilat me sadizëm nuk fshehin asgjë, Edi Rama, kreu i politikës shqiptare, prapë, u ...

Read More »

Borxhi publik, sa i mirë dhe sa i keq?

Nga Gjon Ndreja Në kuadrin e diskutimit të buxhetit të vitit 2016, një vend të rëndësishëm ka zënë edhe çështja e borxhit publik, si një element shumë i rëndësishëm i tij, si dhe tregues shumëdimensional. Qeveria ka vendosur të ulë ...

Read More »

Një emër për luftën

Nga Ilir Yzeiri Cilido që do të mundohej të gjente një emër për luftën politike që zhvillohet në Shqipëri, do ta kishte të pamundur ta klasifikonte atë në taksonominë e luftërave politike që zhvillohen në suazën e demokracisë, brenda rregullave ...

Read More »

“Ku qëndron problemi këtu?”

Nga Mustafa Nano Edi Rama është një politikan i standardit shqiptar, një njeri pa ideale, më saktë një njeri që idealet i ngatërron me qëllimet e veta, një njeri që ka qejf të sundojë e jo të qeverisë, një njeri ...

Read More »

“Dërgatat” gjithmonë kanë dështuar

Nga Arben Malaj Historia shqiptare  e pas-Luftës së Dytë Botërore na ka ofruar një statistikë mjaft dekurajuese për të ashtuquajturat “dërgata”, për të ndryshuar regjime e sisteme politike në Shqipëri. Me përjashtim të ardhjes së Zogut në pushtet, me ndihmën ...

Read More »

SOS Tirana

Nga Artan Gaçi Tirana zë 50% të Prodhimit të Brendshëm Bruto, jeton 1/3-a e popullsisë, hyjnë e dalin përditë dhjetëra e mijëra qytetarë nga i gjithë vendi; është motori ekonomik, administrativ e politik i gjithë Shqipërisë dhe atraksioni më i ...

Read More »