Home / Opinion (page 51)

Opinion

Monstra

Nga Bedri Islami Disa ditë më parë, në një emision televiziv, papritur u shfaq një pamje që futi në mëri shumëkënd: një drejtuese kopështi, e liçensuar apo e pa liçensuar, po rrihte shtazërisht një fëmijë tre vjeçar. Nuk dua të mendoj ...

Read More »

BREXIT, Ballkani dhe Shqipëria

Nga Andrea Stefani Një ide e madhe, ajo e ndërtimit të një bashkësie qytetare mbikombëtare, ka marrë një goditje të rëndë me votimin e britanikëve për daljen nga BE. Një goditje të rëndë por jo fatale. Të paktën për tani. ...

Read More »

Goditja e projektit të paqes!

Nga Artan Boriçi Nuk është e vështirë të gjesh pakënaqësi në popull kudo dhe kurdoherë. Njerëzit e mëdhenj kanë bërë histori sepse kanë drejtuar energjitë e popujve në drejtimin e duhur. Britania ka patur mjaft të tillë, i fundit prej ...

Read More »

Europa dhe Shqipëria pas Brexit

Nga Ben Blushi. Sikur të ndjekim historinë, mund të themi pa frikë se britanikët kanë qenë evropianët më inteligjentë. Ata e kanë kuptuar të parët rrezikun që vjen nga ideologjitë e ngurta. Dhe prandaj gjithmonë kanë lëvizuar. Britanikët kanë qenë ...

Read More »

Në pritje të cunamit të referendumit

NGA ZENEL HOXHA Shumë britanikë, të pavendosur në çështje votimesh, u siguruan të votojnë në referendumin ndoshta më të rëndësishëm të kësaj gjenerate, atë të qëndrimit ose jo në Europë. Ky është treguesi i parë i testimeve të kryera mbi ...

Read More »

Shqipëria Globale

Nga Fadil Lepaja Ekziston rreziku real që me ndërhyrje të gjyqësisë serbe, prokurorët e EULEX-it të ngrenë akuzë ndaj kolektivit të kombëtares shqiptare për rrezikim të paqes në Ballkan, të cilin e shkaktoi duke frymëzuar Shqipërinë e Madhe dhe duke ...

Read More »

Stoicizëm për të vërtetën

Nga Elis Buba Me themelimin e MTV(Music Television) në vitin 1980, thelbi i të qenët muzikant u shkund jo pak. Grupi “Buggles” asokohe publikoi pikërisht në MTV një këngë me titull “Video killed the radio star”. A nuk gjendemi në ...

Read More »

Çfarë grua është një grua

Nga Rudina Xhunga Libri që dua të tregoj, është nga ata që të mbajnë frymën pezull, që të lënë pa frymë fare, që ta marrin shpirtin, në çdo germë, çdo faqe, çdo kapitull dhe ta shkundin. Është “Një grua në ...

Read More »