Home / Opinion (page 52)

Opinion

Çfarë grua është një grua

Nga Rudina Xhunga Libri që dua të tregoj, është nga ata që të mbajnë frymën pezull, që të lënë pa frymë fare, që ta marrin shpirtin, në çdo germë, çdo faqe, çdo kapitull dhe ta shkundin. Është “Një grua në ...

Read More »

Pse jam optimist mbi të ardhmen e botës

Autori: Dalai LAMA The Washington Post Është përgjegjësia jonë kolektive për të siguruar që shekulli XXI-të të mos përsërisë dhimbjet dhe gjakderdhjet e të shkuarës. Për shkak se natyra e njeriut është në thelb e dhembshur, unë besoj se është ...

Read More »

Integrim Europian me apo pa Britani

AUTORI:KEMAL DERVISH Britania qëndron, BE-ja duhet të punojë në mënyrë urgjente për të gjetur se si do të mund të funksionojë një bashkim me shumë monedha, në vend që të rikthehet se biznesi si zakonisht. Nëse Britania del, të njëjtat ...

Read More »

Këta janë shqiptarët e Afganistanit

Kemi të bëjmë me një rast unikal të ekzistencës së parardhësve tanë, ilirëve, në një cep tjetër të botës, me mijëra e mijëra kilometra larg, që mund të hedhë dritë mbi historinë e tyre, por edhe mund të pasurojë historiografinë ...

Read More »

Nga Juri RESHETO Reagimet e Rusisë për kritikat e reja për dopingun tregojnë: ajo jeton prej kohësh në një botë të vetën paralele. Ajo i ngjan gjithnjë e më shumë Bashkimit Sovjetik dhe i çon në izolim rusët. “Deri sa ...

Read More »

A po lëkundet Europa?

Autorë të ndryshëm, pjesëmarrës në forumin e Carneige Europe, debatojnë rreth sanksioneve të BE-së ndaj Rusisë. Knut Fleckenstein – Zëvendëskryetar i Grupit të Aleancës Progresive të Socialistëve dhe Demokratëve në Parlamentin Europian Sanksionet e BE-së kundër Rusisë u miratuan në kundërpërgjigje ...

Read More »

Luftërat e ardhshme të Ballkanit

Nga: Timothy LESS Me BE-në që po e humb fuqinë e dominimit në Ballkan, ringjallja e nacionalizmit po shfaqet në sipërfaqen e shtratit të pakënaqësisë popullore. Ballkani ka mundësi t’u japë zjarr problemeve të vjetra në Europë, duke e zhytur ...

Read More »