Home / Opinion (page 60)

Opinion

Ka edhe drejtësi në këtë botë

NGA MUSTAFA NANO Lidhur me ndeshjen e futbollit Serbi – Shqipëri të luajtur në stadiumin e Beogradit më tetor 2014, e cila u zhvillua ashtu si u zhvillua, mund ta gjeni në Wikipedia një përshkrim korrekt të asaj që ka ...

Read More »

Ripajtimi dhe reforma e kërkuar nga BE

Nga Aleksandër Çipa Kryeqyteti ynë këtë dhjetëditësh pati një cikël vizitash të rëndësishme diplomatike dhe takimesh të nivelit të lartë politik. Është ndoshta një numër nga më të lartët, ikje-ardhjesh të krerëve të diplomacisë europiane dhe asaj amerikane, si dhe ...

Read More »

Kryefajtori akuzon?

Na ishte një here e një kohë, në Shqipërinë Socialiste, shqiptarët nuk e kishin mendjen te droga. Jo se nuk e njihnin.  Kishin përdorur hashashin për qetësim.Për bimët e tjera dinin aq sa kishin mësuar nga leximet, po nuk  guxonte njeri t’i ...

Read More »

Zgjedhjet përtej mbledhjes dhe shumëzimit

NGA DODË PRENGA Votimet përbëjnë aksionin më të madh e më gjithëpërfshirës social. Logjika e mbledhjes dhe e shumëzimit është e mirë për fotografimin, por nuk funksionon njëlloj për analizën. Po kështu, këndvështrimi politik, ekonomiko-politik dhe politolog ka dimensionin e ...

Read More »

Greqia po shumon të panjohurat

Nga Aleksandër Çipa Greqinë fqinje nuk e ka ndryshuar referendumi i kësaj jave. Madje në një përcaktim figurativ, referendumi mund të shprehë ndryshim aq sa një “pullë” e re në kostumin e vjetër të një zotnie të rënë nga vakti. ...

Read More »

Përvjetori i 239-të i Amerikës

(OBAMA :”…të gjithë ne jemi krijuar të barabartë, të pajisur nga krijuesi ynë me të drejta të patjetërsueshme, përfshirë të drejtën për të jetuar, për të qenë të lirë dhe për të kërkuar lumturinë “) Përvjetori i pavarësisë së një ...

Read More »

Jetë të gjatë Librit!

Unë e kam bërë. Shumë në televizion e bëjnë. E kam fjalën për këshillat rreth leximeve verore. Zakonisht sugjerohet letërsi rozë. Mbase është momenti të vetëkorrigjohemi. Në internet gjen me shumicë lista rekomandimesh. Pesëpikëshe,  dhjetëpikëshe (si Urdhëresat) rreth gjithçkaje që ...

Read More »

Opozitë klanore dhe jo opozitare

Nga Bledar Kurti Ashtu siç ishte parashikuar opozita doli qartazi humbëse e zgjedhjeve të 21 qershorit. Gjatë të gjithë fushatës u vu re një mungesë konsistence dhe amatorizmi elektoral, pasi opozita nuk ofroi as edhe një alternativë konkrete për administrimin ...

Read More »