Home / Opinion (page 61)

Opinion

“Dërgatat” gjithmonë kanë dështuar

Nga Arben Malaj Historia shqiptare  e pas-Luftës së Dytë Botërore na ka ofruar një statistikë mjaft dekurajuese për të ashtuquajturat “dërgata”, për të ndryshuar regjime e sisteme politike në Shqipëri. Me përjashtim të ardhjes së Zogut në pushtet, me ndihmën ...

Read More »

SOS Tirana

Nga Artan Gaçi Tirana zë 50% të Prodhimit të Brendshëm Bruto, jeton 1/3-a e popullsisë, hyjnë e dalin përditë dhjetëra e mijëra qytetarë nga i gjithë vendi; është motori ekonomik, administrativ e politik i gjithë Shqipërisë dhe atraksioni më i ...

Read More »

Ligjërimi i të marrëve

Nga Ilir Yzeiri Mishel Fuko në ligjëratën e tij “Rendi i ligjërimit”, thoshte se ne jemi të mbështjellë nga ligjërimi, nga fjalët, nga tingujt ashtu siç jemi të mbështjellë nga ajri, nga vështrimet e të tjerëve, nga mijëra tinguj e ...

Read More »

Gabimet e Edit

Nga Zamira Çavo Sot, dy vjet e gjysmë pas zgjedhjeve të 23 qershorit, çdo qytetar mund të bëjë një bilanc mes pritshmërive të këtyre zgjedhjeve dhe realitetit faktik. Mund të bëjë një bilanc mes Edit, frymëzues të ndryshimit të madh ...

Read More »

Medalje injorancës

Qe ta sqarojme nje here e mire kete punen e medaljeve qe ju qenkeshin dhene krimineleve komuniste dhe hetuesve sigurimsa. Medaljet perkujtimore jane nje kategori e vecante e dekoratave, qe nuk jepen per arsye merite, por vetem per pjesemarrje ne ...

Read More »

Më keq se Hitleri

Një nga pakënaqësitë më të përhapura të elektoratit të majtë me qeverinë dhe kryeministrin e saj Rama, ka të bëjë me faktin që, në këto dy vjet, ajo nuk ka spastruar me fshesë të hekurt nga administrata publike “njerëzit e ...

Read More »

A po reformohet qeverisja e FMN-së?

Edhe pse fokusi i Samitit të G-20, në Antalia të Turqisë, ishte rritja e efektivitetit të luftës kundër terrorizmit (ISIS), duke marrë shkas nga ngjarjet dramatike të sulmeve të fundit terroriste në Paris, dhe jo vetëm, ky samit nuk mund ...

Read More »

Lufta e drejtë kundër terrorizmit

Të hënën e kaluar udhëtova nga Parisi në Londër. Me tren, rruga zgjat dy orë e gjysmë. Ne jemi fqinjë, historitë dhe popujt tanë janë të ndërthurur. Mbesa ime dhjetë-vjeçare do të shkojë atje javën që vjen bashkë me prindërit ...

Read More »